Vet noen lenger hva rasisme er?

For å forstå den betydningsmessige rekkevidden av hva rasisme er, kan det være godt å ta utgangspunkt i forskjellen på fascisme og nazisme.

Forskjellen mellom fascismen og nazismen som vi vet var og er at nazismen er determinativt rasistisk. De fleste på venstresiden vil i dag sjelden, men helst aldri skille mellom fascisme og rasisme. Mellom de begrepene finner man på venstresiden kun likhetstegn. Men det er intellektuell latskap, som fører til grove tankefeil og misforståelser om hva rasisme faktisk er.

Forskjellen, rasismen, betyr Auschwitz. Italia hadde ikke konsentrasjonslerier. De var kanskje like totalitære, men likevel finner vi denne enorme forskjellen som forandrer betydningen av nazismen fullstendig.

Fascismen forestiller seg samfunnet som et risknippe (fasces på italiensk) som skal gjetes, holdes og tvinges sammen for å skape en sterkest mulig bundt. Slik er all fascistisk tankegang. Det handler om flokkens styrke. Når man forstår fascisme slik forstår man også at fascisme ikke er noe som begrenser seg til høyresiden eller rasister, men er et gjenvendende fenomen iblant envher menneskegruppe med et eller annet konkret eller abstrakt bånd.

Uansett hvor undertrykkende og/eller grusomt det kan bli når fascistiske grupper får makt, betyr det likevel ikke på noen måte at det ligger konsentrasjonsleirer i horisonten. Fascismen har ikke på samme måte som nazismen denne grunnfølelsen om at folket skal materielt/genetisk renses.

Metoden venstresiden, dvs. mest journalister, bruker er å anvende helt andre standarder for høyresiden enn for venstresiden. Prøv selv å søke på google «site:aftenposten.no venstreekstremisme» kontra «site:aftenposten.no høyreekstremisme». (fasiten er 2 mot 903 resultater)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s