Er alle med på grunnlovsfeiringen?

Max Weber sa en gang at en sosial orden må forutgå en politisk orden. Dette gjelder spesielt ytringsfriheten.

Vi skriver i den tro at vi blir lest, ikke minst tatt alvorlig. Vi taler og snakker i den tro at noen lytter og reflekterer over innholdet.

Dersom disse forutsetningene ikke er gjeldene – altså at vi ikke blir lest, hørt eller tatt seriøst – da er ikke ytringsfriheten lenger reell. Da er ytringsfriheten abstrahert og teorisert ned til en rettighet som ikke har noe videre rot i virkeligheten enn det blekk som befester arket hvor retten er nedskrevet.

Med de parallellsamfunn vi ser i dag kan man ikke hevde at den sosiale orden er av en slik sammenhengskraft at det kan få en til å si at Norge har en ytringsfrihet som favner alle.

Innvandrerne som har forbrutt seg mot denne usynlige muren i samfunnet, som Ayaan Hirsi Ali fra Nederland, Yusuf Kader, Amal Aden og Lily Bandehy fra Norge, har alle måtte få svi for sin bruk av ytringsfriheten. Hvor mange er det da ikke som fortsatt sitter med bena på hver side av muren. Venstresiden gjør ikke mye forsøk på å vise hva som skal lønne seg. Man er som oftest forsiktige med omtale av islamister. Det er forståelig at det blir mange som tenker at det ikke er verdt det å si ifra.

Berøringsangsten for innvandringskritikk har sendt oss tilbake til 1700-tallet da frihet for alle mennesker egentlig betydde frihet for alle menn av hvit hudfarge.

Reklamer

3 kommentarer om “Er alle med på grunnlovsfeiringen?

 1. Alltid like klart Sebeos, med noen få linjer rører du bort i ett seriøst/ stort problem. Vestlig venstreside er i allianse med Islam, og to ting ønsker de hjelp til: Opphør av tros- og ytringsfriheten, men bare for kristne troende, fordi kristendommen er den store barrieren for deres ambisjoner – endog i vår Grunnlov.

  En del av pakten er løgnkampanjer mot Israel som «pay back.» De bruker hver andre gjensidig, det er ingen kjærlighet der, men vår venstreside klarer ikke bryte ned vårt demokrati alene, som de ønsket i tidligere faser. Derfor etter Berlinmurens fall, fant de nye despotiske venner i MØ, og derfor vil de ha massiv innvandring av muslimer. Og da det «multikulturelle samfunn» viser seg å bli en katastrofe, jobber de nå overtid med å innskrenke ytringsfriheten, for «verne minorteter.» Kode for ikke å snakke sant om Islam. Om ett videre norsk publikum fikk det alt inn i «stova» – har våre egne ett stort forklaringsproblem. Dette vet de, og de har fått panikk.

  1. Jeg er langt på veg enig i det du skriver, men det er viktig å gjøre forskjell på multikultur og multikulturalisme. De som er innvolvert i den virkelige multikultur er sjelden de vi vil kalle multikulturalister. Multikulturalismen som en tro krever sin distanse til det reelle produkt – multikultur – for at troen skal holde sin grunn og bestå. Skulle troen på multikulturalismen bli utsatt for mangfold ville den øyeblikkelig falt fordi samfunnet spriker så mye at ingen egentlig har lyst å kjempe på andres vegne når man innser at det innebærer å forsvare kjønnslemlestelse.

   Derfor tenker jeg det er viktig å ikke danne et alt for sterkt bilde av multikulturalistene og muslimene som samarbeidspartnere, selv om multikulturalistene helt klart fungerer som nyttige idioter. Vi har jo allerede fått demonstrert at NRK ønsker hijab men ikke kors på TV.

   Jeg skriver dette fordi jeg aksepterer virkeligheten og ser at det er uunngåelig å måtte forholde seg til muslimer og andre minoriteter i hverdagen. Da er det viktig å være klar på at det faktisk var NRK som valgte bort korset og ikke muslimen. Det er en viktig forskjell.

   Når jeg møter muslimer merker jeg ofte at de befinner seg i en verdimessig og kulturell gråsone (samtidig som det også er mange som er fullstendig ensporet og fanatiske på vegne av egen kultur allerede fra femårs-alderen). De graviterer mot kjernen av sin egen kultur, som er konservative islam, samtidig som de blir satt i situasjoner i det norske samfunn som de overhodet ikke hare noen bakgrunn for å forstå – spesielt alt hva angår kjærlighet.

   Muslimene handler på impuls og utifra det de allerede har lært hjemme – hvilket som oftest egentlig er tilpasset et liv i klansamfunn i MØ. «Pakten» med multikulturalistene blir «tilfeldig» samtidig som den er ytterst systematisk.

   Det er farlig å legge for mye «vilje» inn i politikken. Men å konstatere forholdene er selvfølgelig riktig og ikke minst viktig.

 2. Ja, du brukte ordet klan, som gjør dem så fragmenterte innad, at hver gang noen av dem stifter eget parti i Oslo får, de knapt ett par hundre stemmer. Går de inn i andre partier, har de problemer også, selv om ingen vil snakke om det. Så hvordan vil de få medbestemmelse? Som nå – spille offer og bølle om en annen, og be om særordninger. For den enkelte nordmann vil det bli ett spørsmål hvilke valg de tar for å tilpasse seg en utvikling, som de neppe har bedt om. Min spådom er at landet vår vil bli balkanisert, og mange familer i Oslo har allerede forlatt områder der muslimer har flyttet inn.

  Klokelig i stillhet, men etter hvert vil en se konturer av ett nytt Balkan både i Norge og Sverige. Hvor mange muslimer som er sant sekulære aner jeg ikke, men hva enn som skjer, så er det ikke mye kritikk innad. I USA har de en sekulær gruppe, og deres eneste tilhørere er ordinære amerikanere. De har absolutt ingen inflydelse innad, heller de må se seg over skulderen, og det må de gjøre i Norge og.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s