Terror i hverdagen

Alle har nok sett det om enn ikke alle vet hva det er og betyr; det svart-hvite Fatah skjerfet hengende rundt halsen til så mange nordmenn på gaten. Man kan jo forsåvidt forstå hvorfor palestinesere velger å gå med dette skjerfet som hovedsaklig er et fatah skjerf men også et symbol på den arabiske nasjonalismen etter intifadaene. Men hvorfor går nordmenn, uten familie i Palestina, eller i det hele tatt noe som skulle tilsi at de skulle ha lyst til å støtte Fatah eller arabisk najonalisme rundt med dette svart-hvite skjerfet?

ImageImage

Selv har jeg noen «røde» jenter (steriotypisk nok er de jenter og attpåtil med neonblått hår… mangler bare okse-ringen) i trinnet under som går med keffiyeh som det heter på arabisk («keffiyeh» er egentlig lite dekkende for hva jeg snakker om nå, ettersom det egentlig bare betyr «skjerf» i en generell betydning. Vanligvis – i Palestina – går du med den keffiyeh som tilhører ditt parti, altså rød, grønn eller svart-hvit [som er Fatah]. Disse jentene vil jeg si bra utfyller kravene for typetallet av de som går med fatah-skjerf her i Norge; de er på alle mulig måter overbevist om at deres handling [de går med Fatah skjerf] er en støtte til det lidende folk av Palestina. Bare det i seg selv – som skal være grunntanken – er jo feil. Om du virkelig er engasjert og ønsker godt for det palestinske folk så er det alt annet enn Fatah du ser etter. Eksempel:

Article (12) Complete liberation of Palestine, and eradication of Zionist economic, political, military and cultural existence.

Det var altså én av artikkelene i Fatahs grunnlov/partiprogram. Og nå tenker du; «…dette kan jo ikke være sant. Det er vel ingen i Norge som ønsker noe slikt, eller hva?» Vel, ja og nei blir svaret på det. Jo, det er en anseelig proposjon av Norge som ønsker det men de er ikke etnisk norske. Uansett, det er ikke de jeg først og fremst vil snakke om nå. Det er klart at de nordmennene som går med keffiyeh’en , mener jo ikke dette, på tross av muligens [sterke] antipatier mot sionister (som er mye deres eufemisme for «jøder»…). Uansett er dét det de er med på og støtte. Den norske jøde-hetsen er ikke den samme som for 60-70 år siden. Disse nordmennene kan ha tusen bakgrunner for hvordan de endte med et verdensbilde hvor Fatah er helten. Men det er gjerne [skilsmisse] barn av 68’er generasjonen, de som rått suger til seg alt av informasjon presentert av NRK eller de som vokser opp i Groruddalen o.l.

Som jeg en gang forskøkte å fortelle mine skole kamerater, så kunne det være en idé å forsøke å spore opp de tanker og forestillingene de hadde om Israel og ikke minst folket av Palestina. Det er jo helt sikkert de av dem som igjennom sin interesse og engasjement oppdager til all skrekk og gru hvem som egentlig beleirer Gaza. Men likevel er det så alt for få som gjør dette. De fleste – som med de jeg har snakket med – tenkter at de har sterkt mandat i det de gjør samtidig som de innbiller seg at de prtotesterer. Ett av spørsmålene jeg fikk fra den ene av jentene var «Hvorfor er det da så mange voksne som går med skjerfet da?», som om jeg innlysende nok burde ha skjønt at jeg bare satt på noen små marginale vrangforestillinger om at Fatah var, om ikke en terror-organisasjon i seg selv, så i alle fall, en støttespiller av/for terror.(Et ganske beskrivende bilde av hvordan Fatah opererer for å legitimere pengestøtten utenlands fra som går da til litt jihad der og litt luksus hotel opphold for Abbas der)fatahserpentinediplox

Det er pr idag slik at det ikke på noen måte er kontroversielt å være anit-sionist (igjen, eufemisme for jøder i nært sagt samtlige sammenhenger) i dagens Norge. Med de selv proklamerte gull-medaljene i samtlige grener innenfor fred og demokrati så føler så mange av oss nordmenn seg så eleverte i sitt moralske ståsted at de kan med all nonchalant letthet kritisere Israel for å være den terror/demoniske staten den er. Jeg møter voksne som egentlig burde vite bedre – faktisk har de et ansvar for å vite bedre – som indirkte støtter disse jentene som da representerer denne selv-ærklerte moralske høyden. Samtidig med dette er det helt utenklig at disse jentene skulle bli konfrontert med den symbolske handlingen. Å benekte keffiyeh’ens symbolske betydningen blir som å benekte de hvite kjortlenes symbolske betydning, som da umiddelbart forteller enhver rundt, «White power!» Du kan jo selv prøve å dra til Tyskland med en swastika og prøve å hevde at det er et symbol for støtte til det tyske folk.

Disse jentene i trinnet under vil jeg nok tilskrive som 68’ernes produkt (som igjen arvet synet på den evige jøde som selve kapitalismens onde sjel), men så har vi altså de fra f.eks Groruddalen. «Dere er jøder alle sammen», «Er du jøde i hu’et ell?!», «Faen azz, jævla jøde»; nokså daglidagse ting man hører i en norsk hverdag. Dette skal sies er et importert jøde-hat på mange måter men er på langt nær noe ekslusivt for en innvandrers munn. Man skal hele tiden være klar over hvor ens egne ytringer og kommer fra, ellers vet man ikke egentlig hva man bidrar til. Hvordan skal jeg reagere når klassekamerater sier sånne ting om jøder? Jeg er jo 100% sikker på a person x aldri ville gjort en jøde noe vondt og ikke hatt noen mindre forventninger til en jøde enn en kristen. Det er vanskelig. Fordi de som setter slikt i munnen kjenner ikke til hva de egentlig bidrar til. Hvordan kan de vite at de bidrar til at den jødiske naboen må flytte fordi de ikke lenger tåler all hetsen og voldstruslene. Er det kanskje en NRK journalist du ser kommer løpende når den jødiske leiligheten blir tent på for femte gang? Er det vi VG ser, som slår opp på første siden at jødisk elev blir banket regelmessig opp på skolen for å være jødisk?

Selv om du, som nå leser dette, ikke er en bærer av keffiyeh’en så er det likevel sånn at når 30% av Norges befolkning mener at Israel behandler palestineserne som Nazi-Tyskland behanlet jødene i 2. v.k., ja så har også «vi andre» et ansvar som videreformidlere av palestinernes skjebne.

Det som er det merklige ved denne saken om hverdagslig jøde-hat og støtte til terror mot jøder, er at det er samlingsplass/møtepunkt for de politiske aksene uten like. Det er ingen sak i hele denne verden som samler mer engasjement og folk enn jøde-hat. Nazister, kommunister/hardcore sosialister, islamister, alle i én skjønn forening. Samtidig vil jeg legge til hva Vali Nasr (professor om splid i Arabia: «There is only one cause in this world to unite the arab nations; the anti-semitism.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s